top of page

OM OSS

Den ideella föreningen Hiphopkonsulten grundades av Marie Tuvesson, Ann Strandberg och Jouni Vesa 2020. Tillsammans har vi lång danserfarenhet, pedagogisk utbildning och vana inom föreningsarbete. Marie Tuvesson startade Beats Dansstudio i Piteå 2016 som idag har ca 200 elever i åldrarna 4-60 år med fokus på urbana dansstilar. 2017 vann hon Piteås Näringslivsgalas pris "Ny Entreprenör". Ann Strandberg och Jouni Vesa startade Exiled Dance Crew 2008  och har idag också ca 250 elever, de arrangerar även urbana kulturprojekt och evenemang i Norrbotten. Exiled Dance Crew har bland annat tilldelats Luleå Kommuns kulturpris, Norrmejeriers Stipendium och Jouni tilldelades Rubus Arcticus 2014. 

Tillsammans med Region Norrbotten och Framtidsbanken ägnade vi tre månader åt att skapa en streetutbildning på folkhögskolenivå då idag endast finns Streetdance i fritidsverksamheter som kanske inte alla barn och ungdomar har råd eller tid att ta del av. Utbildning öppnar sina dörrar hösten 2021, vilket är fantastiskt roligt och när vi har en urban dansutbildning på en folkhögskola i Norrbotten vill vi förbereda ungdomar för denna utbildning genom att skapa en “danskedja” med urban dans från årskurs 7; om inte ännu tidigare i grundskolan. För de elever som vill satsa på en professionell danskarriär krävs det i dagsläget att du har dansat minst en stil inom Streetdance för att bli en bred dansare. Detta vill vi bygga upp i Norrbotten för att förbereda dansare för den större dansvärlden och ur denna vision föddes idén till hiphopkonsulten! 

VÅR VISION

Visionen är att, med Hiphopkonsulten, hjälpa kommuner att starta upp streetdance-verksamhet i grund- och gymnasieskolor och i fritidsverksamheter samt att arrangera streetevenemang i Norrbotten och i viss mån angränsande län tillsammans med samarbetspartners. Vi vill också inspirera till mer Streetdance genom workshops, föreläsningar och fortbildning etc.

 

Målet med hiphopkonsulten är att nå intresserade kommuner och tillsammans skapa en “danskedja” från årskurs 7 upp till folkhögskola inom Streetdance med konkreta verktyg och vägledning av hiphopkonsulten utifrån föreningens värdegrund om allas lika värde oavsett bakgrund. Vi upplever att Hip Hop/Streetdance är ett fantastiskt medel att nå unga, skapa gemenskap och ett betydelsefullt sammanhang.

bottom of page